Gå til content
Shop alt til dit drømmebadeværelse til nedsatte priser
Shop alt til dit drømmebadeværelse til nedsatte priser
Sådan vælger du badeværelsesmøbler: 6 ting at overveje

Sådan vælger du badeværelsesmøbler: 6 ting at overveje

Mangler du opbevaringsplads på dit badeværelse? Eller skal du indrette et nyt badeværelse og vil gerne undgå fejltagelser ? Så er du kommet til det rette sted ! I dag vil vi hjælpe dig med at få mest muligt ud af pladsen på dit badeværelse og fortælle dig, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger dine badeværelsesmøbler

Selvom vi ikke tilbringer meget tid på badeværelset, er det stadig det første og sidste sted, vi går hen i løbet af dagen. Af denne grund bør det være et praktisk indrettet rum, der tilbyder funktionalitet, komfort og en behagelig atmosfære. Og hvordan opnår man dette? Du kan starte med et praktisk badeværelsesmøbel.

1. Opmål badeværelset dimensioner korrekt

    Er du imponeret over en håndvask med et flot vaskeskab, og vil du have, at det skal være et blikfang i dit nye badeværelse? Skynd dig ikke med at købe et! Hver centimeter tæller i badeværelser, og det forkerte valg af badeværelsesmøbler kan hurtigt resultere i tab af ekstra opbevaringsplads.

    Mål derfor dit badeværelse omhyggeligt og planlæg pladsen i detaljer, uanset størrelsen. I et stort badeværelse kan det virke som om, at et 120 cm vaskeskab med en vask vil give dig den maksimale opbevaringsplads. Men det kan også optage det meste af pladsen på væggen og derfor udelade andre muligheder for opbevaring.

    For et mere funktionelt badeværelse er det vigtigt at udnytte pladsen ikke kun i bredden, men også i højden. Det betyder, at det ofte kan være bedre at vælge et skab med en vask, der er 80 cm bred, og bruge de resterende 40 cm til et ekstra højskab. På denne måde kan du udnytte pladsen mere effektivt.

    Du kan dog have masser af opbevaringsplads selv i et lille badeværelse. Du skal bare vælge det rigtige møbelsæt til et lille badeværelse, som er bygget specifikt til behovene i det begrænsede rum.

    Hvis den tilgængelige plads stadig ikke tillader dig at købe andre badeværelsesmøbler end et vaskeskab, skal du sikre dig, at det er rummeligt nok og udnytter den maksimale mængde plads under vasken.

    2. Fokuser på rummets layout

      Har du en nøjagtig gulvplan for badeværelset, og spekulerer du nu på, hvordan du bedst udnytter pladsen? Glem ikke at tage rummets layout i betragtning

      Når du planlægger placeringen af badeværelsesmøbler, skal du tænke over, hvor stikkontakterne eller vandforsyningen er placeret, hvor dørene er, og hvordan de åbner. Ellers kan du muligvis ikke åbne skabet i sin fulde bredde efter installationen af brusekabinen. Ligeledes kan vaskeskabe være for dybe og blokere pladsen, når de åbnes.

      3. Vælg de rigtige materialer til formålet

      Det er vigtigt at have et hyggeligt og praktisk badeværelse. Du bør dog også sikre dig, at møbelsættet kan modstå fugt og vand. Fokuser derfor ikke kun på design, pris og størrelse, men også på materialet.

      Billige badeværelsessæt kan se flotte ud i starten, men efter kort tid mister de kvaliteten. I bedste fald kan dette resultere i en ændring i udseendet, og i værste fald kan det resultere i tab af funktionalitet.

      Hvis du ønsker, at dit badeværelse skal være funktionelt i mange år uden behov for dyre renoveringer og reparationer, skal du vælge badeværelsesmøbler i MDF med metal skuffer. Begge disse materialer er holdbare nok til at modstå de specifikke forhold i et badeværelse

       

      • MDF, eller Medium Density Fiberboard, er fremstillet ved at bruge pulveriserede træfibre, som presses til et meget holdbart materiale. Tilstedeværelsen af træfibre giver dette materiale stabilitet og styrke

       

      Når du vælger badeværelsesmøbler, kan du også støde på et materiale kendt som MFC (Melamine Faced Chipboard). Melaminoverfladen er relativt modstandsdygtig over for fugt. Dog kan vand ved langvarig kontakt trænge ind i spånpladekernen og forårsage uoprettelig skade.

      4. Undervurder ikke effekten af farver og kontraster

        At der ikke er meget, man kan gøre i et lille badeværelse? Det modsatte er sandt! Hvide og blanke møbler kan endda få rummet til at virke visuelt større. Men det betyder ikke, at du ikke kan tilføje mørke farver til et lille badeværelse. For eksempel vil et hvidt skab med kontrasterende sorte håndtag, en mørk vask, bordplade og vandhaner give rummet følelsen af et luksushotel.

        Du behøver dog ikke kun at vælge mellem sort og hvid. Grå og trædekoration er også en trend i de seneste år. Med disse kan du forvandle dit badeværelse til et friskt rum, der matcher resten af lejligheden. Kombineret med tilbehør i hvide farver, vil det se rent og naturligt ud, og i kontrast med en mørk vask, vandhane og håndtag vil det se moderne og stilfuldt ud.

        Farvekombinationerne er mangfoldige, når man indretter et nyt badeværelse i dag. Men hvis du vil holde det enkelt, skal du ikke være bange for at tilføje i det mindste en unik detalje til dit badeværelse. En konstrastfuld designer vandhane og en fritstående håndvask kan være lige det, der skal til.

        5. Kræv maximal funktionalitet, også fra spejlet

          Et badeværelsesspejl er en nødvendighed. Det kan dog også opfylde flere andre funktioner: det kan fungere som ekstra belysning eller opbevaringsplads. Hvis du har nok lys og opbevaringsplads på dit badeværelse, kan du vælge et klassisk indrammet spejl. Ellers anbefaler vi at vælge et spejlskab eller et spejl med indbygget LED-lys for at give komfort til makeup eller barbering. Derudover vil det skabe en behagelig atmosfære til et afslappende bad, når den centrale belysning er slukket.

          Badeværelsesspejle bør også matche badeværelsesmøblerne. Vælg derfor en rundet eller skarp form og også designet på spejlets ramme.

          6. Tænk på vedligehold og rengøring

            Til slut, tænk på vedligeholdelsen af hele rummet. For lidt afstand mellem badeværelsesmøblerne kan gøre dem svære at nå ved rengøring, og nogle overflader kan kræve hyppigere og mere grundig vedligeholdelse.

            For eksempel, hvis dagslys rammer badeværelsesmøblerne, vil fingeraftryk eller tørrede vanddråber være mere synlige på blanke skabe. Med matte overflader eller trædekoration undgår man dette problem.

            En hvid eller sort håndvask gør også en forskel i vedligeholdelsen. Hvis du bor i et område med hårdt vand, vil kalkaflejringer være mere synlige på mørke overflader. Du behøver dog ikke at opgive din drøm. Vores materialer tilbyder nem vedligeholdelse, så rengøringen vil tage minimal tid.

            Hvis du er i tvivl om det rigtige valg, hjælper vi dig gerne med at vælge det rigtige badeværelsesmøbelssæt til dig. Kig forbi vores showroom eller kontakt os. Vi vil med glæde besvare alle dine spørgsmål.

            Tidligere artikler Sådan vælger du en håndvask til badeværelset: hvad du skal overveje, før du træffer den endelige beslutning
            Næste artikel 5 trends indenfor badeværelsesindretning i 2024